неділя, 30 грудня 2007 11:58

Бен Ладен збирається поширити свій джихад на Ізраїль

У поширеному у суботу в Інтернеті відео лідер мережі Усама Бен Ладен сказав, що "Аль-Каїда" збирається поширити свій джихад і звільнити палестинську територію від Йорданії до Середземного моря.

"Я б хотів запевнити наш народ у Палестині, що ми розширимо джихад на цьому напрямі. Ми маємо намір звільнити Палестину повністю, від річки (Йордан) до моря", - цитує Reuters.

У зверненні У.Бен Ладен також прокоментував ситуацію в Іраку. Він закликав мусульман-суннітів не брати участі у формуванні уряду національної єдності. Бен Ладен призвав суннітів не вступати ні в які племінні ради, що борються проти "Аль-Каїди", і не брати участь ні в яких "урядах єдності". "Найвіроломніші із зрадників - це ті, хто заради земного життя продають свою релігію", - наводить агентство слова бен Ладена.

У. Бен Ладен також звинуватив США в прагненні збільшити свій вплив на Близькому Сході і встановити свій контроль над постачаннями нафти.

Зі свого боку, представник американського уряду заявив, що достовірність послання У. Бен Ладен перевіряється, але підстав в ній сумніватися немає, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Бен Ладен збирається поширити свій джихад на Ізраїль ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі