неділя, 16 жовтня 2022 21:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Банда Кадирова контролює частину ЗАЕС

Банда Кадирова контролює частину ЗАЕС
СОБР "Ахмат" контролює турбінні зали №1 та №2. Фото: eastnews.ua

Частину захопленої Запорізької атомної електростанції контролює банда президента Чечні Рамзана Кадирова.

Йдеться про спеціальний загін швидкого реагування "Ахмат", повідомляє Центр національного спротиву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Живлення Запорізької АЕС відновлено ‒ МАГАТЕ

"Окупанти постійно посилюють охорону на території станції, зросла кількість постів, що свідчить про те, що почувають вони себе невпевнено. Відомо, що віднедавна частину станції контролює бандформування Кадирова – СОБР "Ахмат", який розмістив свою техніку та озброєння безпосередньо в турбінних залах №1 та №2", – йдеться у повідомленні.

Загарбники намагаються якнайшвидше підключити Запорізьку АЕС до своєї енергосистеми. Вони проводять заходи з переведення системи зберігання відпрацьованого ядерного палива на ЗАЕС на російські стандарти. Пристосовують усі ядерні реактори до використання російських паливних збірок.

Чотири з шести реакторів працюють з використанням паливних збірок американської компанії Westinghouse Electric Company, що проводилось в рамках унезалежнення України від російської сировини для наших АЕС.

12 жовтня о 8:59 внаслідок ракетного обстрілу російськими військами була пошкоджена підстанція "Дніпровська" у Дніпропетровській області. В результаті аварійно відімкнулася лінія зв'язку 750кВ ЗАЕС – Дніпровська. Через це Запорізька АЕС знову повністю була знеструмлена. В автоматичному режимі увімкнулись дизель-генератори.

У питанні щодо створення захисної зони навколо Запорізької АЕС видно прогрес. Про це, повертаючись із поїздок до Росії та України, написав у Twitter генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Ґроссі.

Зараз ви читаєте новину «Банда Кадирова контролює частину ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі