середа, 03 травня 2023 14:50

Атмосферний фронт принесе в Україну дощі й похолодання

Атмосферний фронт принесе в Україну дощі й похолодання
5 травня є ймовірність невеликого дощу. Фото: pixabay.com

Температура повітря завтра на заході знизиться впродовж дня до +11...15°С.

На решті території України можна грітися, адже вдень буде у межах +16...22°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

"Невеличкий заздрісний острівець похолодання торкнеться завтра, 4 травня, західних та північних областей країни. Якраз чудова погода: вже не холодно, спеки ще нема, зелена травичка – хоч пасися на ній сам. Щоправда, навіщо вже зараз таку прекрасну соковиту траву викошувати під корінь ще й жахливо деренчати при цьому – загадка", – написала вона.

Атмосферний фронт, який принесе це невелике похолодання, зумовить дощі, але лише на заході та півночі країни. Часом дощ не долітатиме до землі, обмежиться лише збільшенням хмарності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карпати в травні замело снігом: аномальні фото

Центр, схід, південь України завтра без опадів. Пануватиме суха сонячна погода.

У Києві найтепліший день та найбільше сонця із найближчої перспективи – сьогодні. 4 травня опадів у столиці хоча й не буде, проте збільшиться хмарність. Температура повітря залишатиметься в комфортних межах, але все ж знизиться до +16°С.

5 травня є ймовірність невеликого дощу, а 6-7 травня похолоднішає ще на кілька градусів. У ніч проти неділі на околицях Києва можливі невеликі заморозки.

"Стежимо разом за прийдешнім похолоданням, одягаємо стильні темні окуляри, милуємося травневими квітами і регулярно донатимо на потреби ЗСУ", – додала Діденко.

Весна в Україні цьогоріч вразила холодною погодою із великою кількістю опадів. Зокрема, квітень у Києві виявився одним із найвологіших в історії.

На українців чекає кардинальна зміна погоди. 5 травня пройдуть дощі, а 6-7 травня знову похолоднішає. У ніч проти 7 травня (неділя) на півночі України, включно з Київщиною, є ймовірність заморозків.

Зараз ви читаєте новину «Атмосферний фронт принесе в Україну дощі й похолодання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі