середа, 03 травня 2023 09:23

Синоптикиня пояснила, чому весна цьогоріч така холодна

Синоптикиня пояснила, чому весна цьогоріч така холодна
Цього року українці спостерігають класичну довгу весну. Фото: pixabay.com

Весна в Україні цьогоріч вразила холодною погодою із великою кількістю опадів. Зокрема, квітень у Києві виявився одним із найвологіших в історії.

Це спричинено природнім балансом, оскільки зима була відносно теплою, розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передаєУНІАН. Якщо порівнювати цю весну з нормами попередніх років, то вона загалом є у межах норми.

"Тенденція останніх років була такою, що ми часто дуже різко переходили від зимової погоди до літньої. Короткий був період, буквально кілька тижнів весняних, а потім відразу спека. Уже в квітні бувало до 30 градусів тепла. А в цьому році навпаки, така класична довга весна", – пояснила експертка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На українців чекає кардинальна зміна погоди: оновлений прогноз

Із 4 травня погода в Україні почне змінюватися. Новий атмосферний фронт з північного заходу принесе похолодання та невеликі опади. Особливо холодними, за словами Птухи, стануть ночі.

Зокрема, на Київщині 6-7 травня вночі очікується лише +3...5°С, а вдень повітря прогріється до +10...12°С.

Цьогорічний квітень посів сьому сходинку у рейтингу найвологіших у Києві з 1891 року. Середньомісячна температура повітря квітня у столиці склала 9,6 градусів тепла.

Це нижче кліматичної норми на 0,4 градуси. Кількість опадів у Києві перевищила норму у 1,5 рази. Опадів на проспекті Науки випало 102 мм або 243% кліматичної норми.

Зараз ви читаєте новину «Синоптикиня пояснила, чому весна цьогоріч така холодна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі