субота, 10 серпня 2024 09:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Атака у Курській області принизила Путіна - Business Insider

Атака у Курській області принизила Путіна - Business Insider
У Курській області РФ тривають бойові дії. Фото: slovoidilo.ua

Розв'язана російським диктатором Володимиром Путіним війна проти України дедалі більше поширюється на територію РФ.

Раптова атака у Курській області принизила російську армію. Про це пише видання Business Insider.

Аналітики зазначають, що наступ у Курській області є істотним ударом по владі Путіна.

"І коментарі, і критичні пости російських військкорів, і відеозаписи мешканців Курської області з благаннями до Путіна допомогти й зарадити бездіяльності місцевої влади є сильним, принизливим ударом по репутації російського диктатора - як людини, яка гарантує росіянам безпеку й захист. Тепер колони цивільних автівок, які залишають західну частину області, доводять, що Путін нездатний дати раду ситуації", - йдеться у публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексречник Генштабу сказав, хто задумав наступ у Курській області

Чим довше ЗСУ триматимуть позиції на російській території та розширюватимуть свій плацдарм, тим сильніше це шкодитиме публічному іміджу Путіна всередині Росії.

"Путін має демонструвати, що кордони Росії надійно захищені, а місцеве населення наслідків війни в Україні особливо не відчує. А щойно війна змушуватиме людей захищати якось свої життя і власність, вони почнуть замислюватися, чи Путін справді підходить для своєї посади", - розповів виданню аналітик британського Королівського інституту обʼєднаних служб (RUSI) Каллум Фразер.

Аналітики припускають, що в ці дні Путін згадує події літа 2023-го, коли ватажок російської групи "Вагнера" Євген Пригожин пішов зі своїми солдатами на Москву.

У ті години чимало соратників російського президента мовчки вичікували, хто ж переможе. Ситуація показала, що справді надійних союзників у Путіна мало. І подальші проблеми з безпекою на російській території лише додадуть перспектив для розколу еліт країни.

Однак, щоб досягти бажаного ефекту, ініціатива в Курській області має зберігатись за українцями.

ЗСУ продовжують просуватися у Курській області РФ. Значні території були захоплені 9 серпня.

При цьому ЗСУ дотримуються режиму секретності, а росіяни не хочуть визнавати свій військовий провал. Про це написав у Telegram український військовий журналіст Богдан Мирошников.

Зараз ви читаєте новину «Атака у Курській області принизила Путіна - Business Insider». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі