четвер, 07 жовтня 2010 10:42

Ярославський і Фірташ купили картину Херста за $ 2,4 млн (ФОТО)

 
Власник групи DCH і ФК "Металіст", генеральний інвестор і координатор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр Ярославський разом із власником Group DF Дмитром Фірташем зробили благодійний внесок за картину Дем'єна Херста "In Love" у розмірі € 1750 тисяч ($ 2,4 млн).

Це сталося 3 жовтня в київському готелі InterContinental на благодійній вечері фонду Олени Пінчук "Антиснід" на честь 42-го президента США (1993-2001) Білла Клінтона, який перебував в Україні на запрошення Віктора і Олени Пінчук.

Виручені гроші фонд "Антиснід" направить на закупівлю експрес-тестів, що дозволяють за 10-15 хвилин поставити правильний діагноз пацієнтам, які пройшли тестування на ВІЛ / СНІД.

"In Love" представляє собою роботу у формі серця, яка виконана в жовтому кольорі глянцевими фарбами на полотні розміром 214х214 см. Херст передав її Фонду Олени Пінчук "Антиснід" безоплатно.

Пінчук подякував Ярославському та Фірташу і зазначив, що їхній внесок у справу боротьби з "епідемією століття" - це "нове слово в історії української філантропії". Бізнесмени планують передати картину одній з харківських дитячих установ, щоб маленькі українці могли долучитися до останніх досягнень світового образотворчого мистецтва.

Херст відомий на світовий арт-сцені з 1990-х. У грудні 2004 року його картина The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living була продана американському колекціонерові Стіву Коену за $ 12 млн. У 2007 році художник встановив черговий ціновий рекорд, створивши одну з найдорожчих сучасних скульптур "For the Love of God" вартістю $ 100 млн - череп з платини, всипаний 8601 діамантом, з людськими зубами.

Раніше він вже пожертвував свою картину "Dark Days" Фонду Віктора Пінчука. Виручені від продажу полотна 300 тис фунтів стерлінгів були спрямовані на благодійний проект Фонду "Колиски Надії".

За матеріалами Інтерфакс-Україна, фонд "АнтиСНІД"
Зараз ви читаєте новину «Ярославський і Фірташ купили картину Херста за $ 2,4 млн (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі