вівторок, 05 жовтня 2010 14:43

На аукціоні у Києві зібрано 3 мільйони доларів на боротьбу зі СНІДом

На аукціоні у Києві зібрано 3 мільйони доларів на боротьбу зі СНІДом

На добродійному аукціоні у Києві зібрано 3 мільйони доларів на боротьбу зі СНІДом.

Аукціон відбувся 3 жовтня під час добродійної вечері, організованої Фондом Олени Пінчук "АнтиСНІД", на честь приїзду 42-го Президента США Вільяма Клінтона, який прибув до України на запрошення Віктора і Олени Пінчуків, повідомили у прес-службі Фонду, передає УНІАН.

"Цей аукціон не тільки побив у кілька разів рекорд за обсягом засобів, зібраних на добродійність, - на торгах цього вечора було продано найдорожчий лот за всю історію аукціонних торгів в Україні. Це робота видатного художника сучасності Демієна Херста "In Love", за яку було зроблено пожертвування у розмірі 2,4 млн. дол.", - наголошено у повідомленні.

Всі зібрані кошти буде направлено до Фонду Олени Пінчук "АнтиСНІД" для розширення спільного проекту з Фондом Клінтона.

На початку добродійної вечері Президент В.Клінтон виступив з короткою промовою щодо важливості зусиль у боротьбі з епідемією, підкресливши, що внесок кожної людини - це ще один крок на шляху до майбутнього без СНІДу. До гостей вечора також звернулися Олена і Віктор Пінчуки, які подякували їм за готовність допомогти ВІЛ-позитивним людям.

"От уже кілька років ми реалізуємо в Україні спільний проект з гуманітарним лідером сучасності Білом Клінтоном. За цей час ми зрозуміли, на чому нам треба концентруватися у першу чергу. Саме швидке тестування дає шанс перервати ланцюжок передачі вірусу і зупинити епідемію. Тому ми вирішили, що метою цього аукціону буде поліпшення доступу до швидкого тестування по всій Україні", - сказала О.Пінчук.

Сюрпризами аукціону стали два незаплановані лоти від зоряних гостей - ланч з Президентом Б.Клінтоном та ексклюзивні квитки на титульний бій Віталія Кличка з Шенноном Бріггсом, який відбудеться 16 жовтня. Цей лот запропонував брат Віталія - Володимир Кличко, який теж був у числі почесних гостей. Два ці лоти були продані більш ніж за 300 тис. дол.

Для добродійного вечора також був безплатно переданий ексклюзивний лот від Будинку моди Еміліо Пуччі. Сукня, створена в єдиному екземплярі для останньої колекції, яка була представлена в Мілані 25 вересня цього року, була презентована Лаудомією Пуччі - дочкою легендарного кутюр'є, яка зараз керує бізнесом. Лот було продано за 102 тис. дол.

Аукціонні торги стартували з лота від ювелірного Дому Van Cleef & Arpels. Унікальний годинник Secret Dentelle (Секрет Мережива) із золота і діамантів від майстрів високого ювелірного мистецтва Van Cleef & Arpels було продано за 75 тис. дол.

Кожен гість вечора зробив свій внесок в добродійність, перерахувавши гроші на проект зі швидкого тестування - сума добродійних внесків становила 220 тис. дол., повідомили у Фонді Олени Пінчук.

Нагадаємо, що в Україні стрімко зростає кількість ВІЛ-інфікованих жінок.
Зараз ви читаєте новину «На аукціоні у Києві зібрано 3 мільйони доларів на боротьбу зі СНІДом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі