вівторок, 15 листопада 2022 13:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Армії Кадирова й Пригожина створили для придушення повстань у РФ – ГУР

Армії Кадирова й Пригожина створили для придушення повстань у РФ  – ГУР
Демонстрація "добре навчених і хоробрих" кадировців передусім спрямована на російську публіку. Фото: eastnews.ua

Спочатку армію, якою керує олігарх і соратник російського диктатора Володимира Путіна Євген Пригожин, та військо голови Чечні Рамзана Кадирова створювали для придушення потенційних повстань у Російській Федерації.

Однак Кремль знайшов їм застосування й під час війни проти України, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк.

"Кухар" Путіна Пригожин та Кадиров – це люди, які заради збереження путінської влади мають право на створення власних армій. Ці армії створювалися насамперед для придушення будь-яких потенційних повстань всередині Росії", – пояснив він.

Демонстрація "добре навчених і хоробрих" кадировців передусім спрямована на російську публіку.

"Сьогодні, у повномасштабній війні проти України, кадировці використовуються на фронті як загороджувальні загони, які не дають мобілізованим або ж іншим солдатам відступити. Тобто основне завдання армії Кадирова – залякування росіян", – додав Черняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин створює нові військові структури у прикордонних областях – ISW

Російську еліту налякали заклики засновника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина про повернення до "сталінських репресій".

Заможні росіяни побоюються арештів та "чисток". Деякі російські чиновники і представники бізнесу в анонімному форматі розповіли про зростаюче занепокоєння серед еліти, яка не має достатнього ентузіазму для підтримки воєнних дій в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Армії Кадирова й Пригожина створили для придушення повстань у РФ – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі