субота, 09 лютого 2008 18:08

Армія США розробила теорію "постійного конфлікту"

Армія США розробила керівництво з ведення операцій в умовах "постійного конфлікту". Таке формулювання має на увазі, що американцям доведеться діяти серед мирних жителів в країнах, де громадські інститути нестійкі, а підтримка місцевого населення життєво необхідна, повідомляє Лента.ру з посиланням на New York Times.

У керівництві зазначається, що підтримка стабільності та робота з населенням тепер мають таке ж значення для армії, як наступальні і оборонні операції. "Перемоги в битвах важливі, але самі собою недостатні", - пишуть автори документа.

За словами генерала Вільяма Колдуелла, нове керівництво стане основою для дій збройних сил в найближчі 10-15 років. Його положення будуть використані на етапах підготовки, планування й безпосереднього здійснення операцій.

Керівництво розроблене з урахуванням досвіду військових операцій в Іраку і Афганістані, де американська армія вимушена займатися відбудовою інфраструктури та безпекою місцевого населення. Перед вторгненням до Іраку американське командування не надавало першорядного значення питанням стабілізації обстановки в країні після закінчення активних бойових дій, вважаючи, що цим опікатиметься нова іракська влада й підконтрольні їй служби безпеки.

Нове керівництво з ведення операцій планується оприлюднити 28 лютого. Поки що американські військові провели тільки попередню презентацію цього документа членам Конгресу, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Армія США розробила теорію "постійного конфлікту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі