середа, 27 січня 2016 08:00

Янукович іде на перші поступки (27 січня)

27 січня 2014 року на вулиці Грушевського тривало перемир'я. Працівники ЗМІ провели перед барикадами акцію "Не стріляйте в журналіста!".

 

Кілька десятків медійників впритул підійшли до кордону бійців внутрішніх військ. Вони тримали в руках плакати "Журналісти - не мішені", "Ми громадяни однієї країни: не стріляй", "Працюємо, а не воюємо".

 

Більшість журналістів були у касках, захисному споряджені та в жилетах з надписом "Преса".

 

Цією акцією журналісти хотіли нагадати правоохоронцям, що вони знаходяться поза конфліктом сторін і виконують на вулицях українських міст свої професійні обов'язки.

У відповідь силовики увімкнули гучномовець, голос із якого закликав присутніх залишити буферну зону і не порушувати досягнутих домовленостей.

Українська співачка й активістка Руслана Лижичко заявила, що отримала попередження про можливий замах на її життя.

"Я хочу оголосити про те, що вже два дні мене попереджають про можливий замах на мене", - сказала Руслана.

У свою чергу депутат Геннадій Москаль заявив, що влада готує для зачистки Майдану спецоперацію "Хвиля" за участю 10 тисяч силовиків.

Після опівдня активісти звільнили будівлі Міністерств юстиції та енергетики і заявили, що переходять від утримання приміщень до їх блокування.

27 січня Янукович і лідери опозиції домовилися про часткове скасування диктаторських законів.

 

"Але ті закони, які не викликають зауважень, 28 січня будуть прийняті парламентом знову. Положення законів, які втратять чинність завтра, будуть оброблені сторонами спільно і будуть відповідати європейському рівню", - зазначила глава Мін'юсту Лукаш.

Арсеній Яценюк відмовився від пропозиції Януковича очолити Кабінет міністрів.

27 січня мітингувальники мирно зайняли приміщення Чернігівської обласної ради. Працівники установи відкрили перед ними двері.

Станом на ранок 27 січня протестувальники захопили 11 ОДА та адмінбудівлі в Києві. Ще у 5-ти обласних центрах відбулися спроби штурму адмінбудівель, у 4-ох – акції протесту. І лише у Донецьку, Луганську та Харкові пройшли мітинги на підтримку влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штурм Українського дому та прощання з першими героями Небесної сотні (26 січня)

Рада Європи оцінила закони від 16 січня як не відповідні нормам Європейської конвенції з прав людини.

"Ініційована Радою Європи оцінка законодавства від 16 січня показує, що занадто багато норм явно не відповідають Європейській конвенції з прав людини, тому вони не повинні застосовуватися", - заявив генеральний секретар РЄ Турбйорн Ягланд.

А генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив про готовність направити в Україну спеціального представника ООН для участі в переговорах щодо врегулювання політичної кризи.

Зараз ви читаєте новину «Янукович іде на перші поступки (27 січня)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі