неділя, 06 квітня 2014 04:48

Анексія Криму Росією не змінює його державно-правового статусу в Україні — міністри Ради Європи

Анексія Криму Росією не змінює його державно-правового статусу в Україні — міністри Ради Європи
Фото: ЕРА

Незаконний референдум, проведений в Криму 16 березня, і подальша анексія півострова Росією не міняють державно-правової приналежності АРК.

Про це сказано в рішенні, ухваленому Комітетом міністрів Ради Європи, передає "Обозреватель".

Комітет міністрів на своєму засіданні 3 квітня розглянув ситуацію в Україні, в тому числі і анексію Криму Росією.

"У прийнятому за підсумками дискусії рішенні Комітет міністрів Ради Європи чітко заявив про те, що незаконний референдум, який відбувся в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь 16 березня 2014 року, і протиправна анексія Російською Федерацією цієї частини території України не можуть бути підставою для яких-небудь змін їхнього статусу та державно-правової приналежності", - сказано в повідомленні.

Комітет також підтримав план невідкладної допомоги Україні, підготовлений генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом, який включає залучення експертів Венеціанської комісії для допомоги у здійсненні реформ, і закликав до його якнайшвидшої реалізації.

Комітет міністрів закликав усі сторони дотримуватися припису Європейського суду з прав людини за позовом "Україна проти Російської Федерації". Цей припис зобов'язує як Україну, так і Росію утриматися від реалізації будь-яких заходів, зокрема військових дій, які можуть порушити права цивільного населення.

Зараз ви читаєте новину «Анексія Криму Росією не змінює його державно-правового статусу в Україні — міністри Ради Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі