понеділок, 27 червня 2022 17:27

Андрусів розповів, як можна було б звільнити Херсон

Андрусів розповів, як можна було б звільнити Херсон
Херсон краще оточити, а не атакувати в лоб. Фото: eastnews.ua

Для звільнення Херсону потрібно взяти під контроль велику кількість населених пунктів в області.

Найефективніше – іти на прорив зі східного й південного напрямків, пише в Telegram радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів.

Головною умовою для звільнення Херсона є розрізання російського плацдарму. Найкраще було б спочатку повернути контроль над Новою Каховкою і створити там плацдарм для боїв за Херсон. Це переріже постачання з окупованого Криму і призведе до повного оточення угрупувань росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На півдні ЗСУ відтісняють терористів – розповіли, що заважає просуватися на Херсонщині

"Ми маємо воювати маневрено та продумано. На жаль, ми не можемо, як росіяни, тупо видавлювати зброєю і вогневим валом війська противника", – пише Андрусів.

Якщо звільняти Херсон в лоб, то це знищить місто. Будуть великі втрати. Тому найкраще Херсон відрізати. Тоді окупанти потраплять у невигідне оперативне положення і їм буде краще вийти з міста.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини впродовж березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. 1 червня стало відомо, що на Херсонщині з боку Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

15 червня мер Мелітополя Запорізької області Іван Федоров повідомив, що ЗСУ максимально наблизилися до тимчасово захопленого Херсона. За його словами, 14 червня "звітували про відстань 10-15 км".

Зараз ситуацію на Херсонщині не можна назвати наступом українських захисників з воєнної погляду.

Зараз ви читаєте новину «Андрусів розповів, як можна було б звільнити Херсон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі