понеділок, 27 червня 2022 16:23

Спецтема: Війна Росії проти України

На півдні ЗСУ відтісняють терористів – розповіли, що заважає просуватися на Херсонщині

На півдні ЗСУ відтісняють терористів – розповіли, що заважає просуватися на Херсонщині
ЗСУ повільніше просуваються на півдні через публічні заяви. Фото: East News

Збройні сили України продовжують потроху відтісняти російських загарбників на півдні.

Водночас деякі публічні заяви суттєво зашкодили просуванню українських захисників у Херсонській області. Про це заявила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк під час брифінгу 27 червня, передає Gazeta.ua.

"Занадто радісні й передчасні повідомлення недоречні в той час, коли триває воєнна операція. Я нагадаю, що операція відбувається на відкритій місцевості. Степова місцевість є вельми важкою для ведення відкритих боїв", – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про нові плани окупантів на Херсон

За її словами, терористи готують запасні рубежі. Вони намагаються періодично відновлювати положення та проводити "невеличкі вилазки й атаки, щоб посунути нас зі звільнених територій".

Також ворог використовує тактику авіаційних і ракетних ударів у глибокий тил.

"Не маючи успіху просування суходолом, вони намагаються тиснути з неба", – підкреслила Гуменюк.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини впродовж березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. 1 червня стало відомо, що на Херсонщині з боку Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

15 червня мер Мелітополя Запорізької області Іван Федоров повідомив, що ЗСУ максимально наблизилися до тимчасово захопленого Херсона. За його словами, 14 червня "звітували про відстань 10-15 км".

Зараз ситуацію на Херсонщині не можна назвати наступом українських захисників з воєнної погляду.

Зараз ви читаєте новину «На півдні ЗСУ відтісняють терористів – розповіли, що заважає просуватися на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі