вівторок, 11 липня 2023 18:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики пояснили, як ракети SCALP можна буде адаптувати під наші Су-24М

Аналітики пояснили, як ракети SCALP можна буде адаптувати під наші Су-24М
Су-24 Повітряних Сил ЗСУ, ймовірно з ракетами Storm Shadow. Фото: defence-ua

Президент Франції Еммануель Макрон під час першого дня саміту НАТО у Вільнюсі оголосив про рішення передати Україні далекобійні крилаті ракети SCALP-EG.

Вони будуть інтегровані у незахідні бойові літаки. Видання Defense-Express проаналізувало, як можна буде адаптувати французькі ракети SCALP-EG, скажімо, під наші літаки типу Су-24М.

Крилату ракету типу SCALP-EG можна назвати французькою "сестрою" британської ракети Storm Shadow, тим більш, що обидві КР були створені на базі одного проекту та мають візуальну подібність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція передає Україні далекобійні ракети: Пєсков відреагував

"Тут ми можемо побудувати припущення, що для цього використовуватимуться рівно ті самі конструктивні рішення, які були використані для адаптації під наші Су-24М британських Storm Shadow", – йдеться у повідомленні.

І зокрема тут буде доречно згадати про один цікавий момент, про який стало публічно відомо лише тиждень назад.

За даними одного із OSINT-аналітиків, для підвіски ракет Storm Shadow під наші СУ-24М як така собі "вставка" використовуються пілони від списаних ударних літаків Tornado.

Франція вже передала Україні кілька далекобійних ракет SCALP.

Українські війська зможуть використовувати їх лише у межах міжнародно визнаних кордонів України. Про це повідомляють AFP та France 24 з посиланням на джерела.

Скільки саме було передано ракет, не розголошується. Ракети, які можуть вражати цілі на відстані до 250 км, будуть використовуватись лише в межах міжнародно визнаних кордонів України, повідомило джерело.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики пояснили, як ракети SCALP можна буде адаптувати під наші Су-24М». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі