субота, 20 квітня 2013 20:11

Американські блогери назвали бостонських терористів чехами

Американські блогери назвали бостонських терористів чехами
Американці аплодують поліцейським, які затримали підозрюваного у терактах у Бостоні. Фото: reuters.com

Посол Чехії в США закликав користувачів Інтернету не плутати Чечню з Чехією, у зв'язку з чеченським походженням підозрюваних у вибухах в Бостоні.

"У міру того, як з'являється все більше інформації про походження ймовірних злочинців, я з занепокоєнням наголошую на непорозумінні, що поширюється в соціальних мережах. Чеська республіка і Чечня - два різних утворення. Чеська республіка - країна в Центральній Європі, а Чечня - частина Російської Федерації", - йдеться в заяві Петра Гандаловича.

Тим часом багато користувачів англомовної блогосфери помилково писали, що в теракті на марафоні в Бостоні підозрюються вихідці з Чехії (Czech republic). Деякі блогери навіть закликали Центральну Європу готуватися до війни.

Нагадаємо, вибухи в Бостоні прогриміли в понеділок, 15 квітня. За останніми даними, в результаті теракту загинуло три людини, понад 300 отримали поранення. Багато жертв атаки позбулися кінцівок.

Зараз ви читаєте новину «Американські блогери назвали бостонських терористів чехами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі