пʼятниця, 02 вересня 2022 08:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські аналітики розкрили воєнні плани Путіна на зиму

Американські аналітики розкрили воєнні плани Путіна на зиму
ISW прогнозує створення президентом РФ Володимиром Путіним нових сил для наступу на Україну восени і взимку. Фото: eastnews.ua

Для посилення наступу в Україні восени і взимку Російська Федерація готується до створення нових сил.

Заява російського диктатора Володимира Путіна про плани ліквідувати в Україні "антиросійський анклав", а також повторення старої агресивної риторики щодо українців свідчить про те, що президент РФ не відмовився від своїх максималістських намірів захопити всю країну, ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни ISW за 1 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія формує новий батальон для відправки в Україну – ISW

"Заява Путіна, ймовірно, спрямована на те, щоб створити інформаційні умови для заклику до подальших зусиль Росії і створення сил восени і взимку поточного року", – вважають американські аналітики.

Водночас захоплення Донбасу до 15 вересня експерти вважають малоймовірним. Окупація регіону потрібна російському командуванню лише для того, аби підняти бойовий дух загарбницьких військ.

"Після захоплення Лисичанська російська армія досягла незначних успіхів навколо Авдіївки, після чого просування окупантів застопорилося", – йдеться в повідомленні.

Російська Федерація поки що використовує приховану мобілізацію. Водночас Кремль може швидко ухвалити рішення про загальну мобілізацію, вважає представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Росія може зробити це дуже швидко, оскільки Держдума РФ перебуває під повним контролем російського диктатора Володимира Путіна. А отже, будь-який закон чи рішення ухвалюють у Росії мало не одностайно, швидко й без зволікань.

25 серпня Путін підписав указ про збільшення штатної чисельності військовослужбовців збройних сил РФ до 2,04 млн осіб. Міністерство оборони України висміяло цей указ російського диктатора у Twitter.

В українській розвідці стверджують, що мета російського диктатора Путіна – залучити більше своїх військових для війни проти України. Окрім того, він хоче продемонструвати нібито "міць" російської армії.

Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики розкрили воєнні плани Путіна на зиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі