середа, 29 жовтня 2008 12:28

Американка оцінила зниклий мозок чоловіка в 4 мільйони доларів

Мешканка Нью-Йорка вимагає виплати крупної компенсації у медичного центру, в якому проводився розтин тіла її чоловіка. Жінка звинувачує медичну установу в спробі привласнити мозок покійного всупереч відсутності заповіту і без згоди родичів.

Згідно з позовом, чоловік Мозелль Пюріфой Том помер в червні 2006 року. Встановленням причин смерті чоловіка займалися патологоанатоми Відділення медичної експертизи округу Саффолк,, що є підрозділом Медичного центру Маунт Синай. Результати розтину в позові не уточнюються.

Через декілька днів після похоронів чоловіка, пані Пюріфой отримала поштою бланк документа, що засвідчує згоду родичів на використання в дослідницьких цілях органів покійного, - в даному випадку, головного мозку.

Позивальниця стверджує, що ніколи і ні з ким не обговорювала можливості дарування органів чоловіка, а сам він ніколи не висловлював бажання пожертвувати своє тіло науці. У своєму позові жінка вимагає від медичного закладу компенсації у розмірі 4 мільйонів доларів за моральний збиток.

Доля мозку чоловіка як і раніше залишається невідомою: серед зразків, що зберігаються в лабораторіях Маунт Синай, виявити його не вдалося, повідомляє medportal.ru.

Зараз ви читаєте новину «Американка оцінила зниклий мозок чоловіка в 4 мільйони доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі