середа, 12 листопада 2008 08:27

Американці втратили сенс життя із закінченням виборів

У США росте кількість людей, які страждають на депресією після завершення президентської виборчої кампанії. До такого висновку прийшли психологи, до яких останнім часом почали приходити пацієнти, які розповідають, що вони втратили сенс життя після того, як в країні пройшли вибори.

Як відзначають фахівці, ще в самому початку виборчої кампанії - приблизно за півтора роки до виборів - такі люди обирають собі кандидата від тієї або іншої партії. Вони уважно стежать за його зльотами і падіннями спочатку під час внутрішньопартійних передвиборчих перегонів, а потім, якщо повезе, і в подальшій боротьбі за Білий дім. Але після того, як проходять президентські вибори, у психологічно залежних від виборчої кампанії людей наступає депресія.

"У мене зараз багато таких пацієнтів", - повідомила телекомпанії CNN психолог з міста Саміт (штат Нью-Джерсі) Росалін Дорлен. "Їхній стан схожий на той, що іноді буває у деяких чоловіків, які звикають за дев"ять місяців піклуватися про свою вагітну дружину, а коли дитина народжується, відчувають себе розгубленими, оскільки основний "предмет" турботи "роздвоюється", - відзначила вона.

У схожій ситуації опинилися зараз люди, які за півтора роки так звикли до щоденних новин з передвиборчих "фронтів", що тепер відчувають себе обділеними. В якості приклада лікар привела свого пацієнта Девіда Кронміллера. "Щодня я, прокинувшись, насамперед йшов до комп"ютера, щоб дізнатися останні новини про перебіг передвиборчої кампанії", - розповів він.

За словами Дорлен, Кронміллер - один з півтора десятків її пацієнтів, страждаючих "залежністю від виборів". Такі люди впадають в депресію, в особливо важких випадках втрачають сон і апетит. І завданням психолога в такій ситуації є робота над тим, щоб змусити людину зрозуміти, що життя продовжується.

Усім, хто "втратив сенс життя" після виборів психологи рекомендують перемикати їхню увагу на що-небудь інше, наприклад, на активнішу трудову діяльність. У випадку, якщо жертвою "передвиборчої лихоманки" став пенсіонер, фахівці радять зайнятися громадською діяльністю. Записатися в який-небудь клуб за інтересами та постаратися сконцентрувати увагу на новій справі, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Американці втратили сенс життя із закінченням виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі