середа, 08 жовтня 2008 09:20

Американці втратили 2 трильйони доларів пенсійних внесків

Громадяни США за останніх 15 місяців втратили в пенсійних фондах накопичень на 2 трильйони доларів, повідомило агентство AssociatedPress з посиланням на аналітичну довідку бюджетного комітету конгресу США.

За словами співробітника комітету Пітера Орсзага, причиною катастрофічних втрат пенсійних накопичень громадян США став обвал фондового ринку. В результаті багато американців вимушені переглядати свої пенсійні плани, включаючи терміни виходу на пенсію.

Мінімальна пенсійна планка в США складає 62 року.

"Тільки на відміну від менеджерів Уолл-Стріт, американські сім"ї не мають "золотого парашута" (бонусів після відставки) для м"якого приземлення. Безпека пенсійних накопичень стала одним з найбільших проявів фінансової кризи", - цитує агентство конгресмена з Каліфорнії Джорджа Міллера.

Починаючи з вересня 2007 року, тобто за минулий рік, державні і пенсійні фонди втратили, за експертною оцінкою, близько 20% своєї вартості, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Американці втратили 2 трильйони доларів пенсійних внесків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі