середа, 04 липня 2007 11:45

Американці навчилися клонувати сперматозоїди

Американські учені розробили і успішно випробували на мишах техніку клонування сперматозоїдів, і готові використовувати її у лікуванні чоловічого безпліддя.

У ході експерименту, проведеного в лабораторії Університету Корнелла, ядро єдиного сперматозоїда миші було перенесене у мишачу яйцеклітину, з якої перед цим був видалений власний генетичний матеріал.

У результаті ділення яйцеклітини вдалося отримати значне число сперматозоїдів, якими були запліднені самки мишей. Четверо новонароджених в результаті цього мишенят були здорові, водночас у більшості випадків таке зачаття привело до розвитку у ембріонів всіляких відхилень, перериванню вагітності або до загибелі потомства незабаром після народження.

За словами учених, причини цих порушень поки невідомі, і для їх встановлення можуть знадобитися численні додаткові експерименти. Водночас дослідники упевнені, що розроблена ними техніка розмноження сперматозоїдів може у майбутньому з успіхом використовуватися у медицині, повідомляє BBC News.

Зараз ви читаєте новину «Американці навчилися клонувати сперматозоїди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі