четвер, 30 липня 2009 13:36

Аль-Каїда взяла на себе відповідальність за недавні теракти в Джакарті

Аль-Каїда взяла на себе відповідальність за недавні теракти в Джакарті
Відповідальність за теракти в Джакарті, які вчинено терористами-смертниками 17 липня, взяв на себе індонезійський підрозділ міжнародної терористичної організації Аль-Каїда.

Як повідомляє AP із посиланням на джерела в індонезійській поліції, в середу влада отримала електронного листа від Ноордіна Мохаммеда Топа, який є одним із ватажків індонезійської Аль-Каїди, а також пов"язаний з ісламістським угрупованням Джемаа Ісламія.

В повідомленні Мохаммеда Топа підтверджує, що за терактами стояла організація Джемаа Ісламія, дії якої, в свою чергу, координуються Аль-Каїдою. В даний час експерти перевіряють достовірність послання від Мохаммеда Топа, який, за деякими даними, перебуває у Малайзії.

Поліція вважає його головним підозрюваним в організації вибуху у нічному клубі на Балі в 2002-му році, коли загинуло 202 особи. Агентство зазначає, що спецслужби Індонезії за останні сім років десятки разів намагалися заарештувати терориста, але кожного разу йому вдавалося ховатися.

У листі також містяться нові погрози на адресу "невірних" американців, що проживають не тільки в Індонезії, але й в інших країнах Південно-Східної Азії.

Нагадаємо, 17 липня в Джакарті прогриміло два вибухи. Один з них трапився біля будівлі п"ятизіркового готелю Ritz-Carlton, другий - поруч з готелем Mariott кілька хвилин потому. В результаті теракту загинуло восьмеро осіб, близько 50 отримали поранення, з них 18 іноземців, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Аль-Каїда взяла на себе відповідальність за недавні теракти в Джакарті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі