неділя, 13 січня 2008 16:09

Акція опозиції в Тбілісі завершилася

Акція опозиції в Тбілісі завершилася
Акція опозиції, що опротестовує підсумки президентських виборів в Грузії, завершилася без ексцесів, наступний мітинг призначений на 14.00 15 січня у будівлі Громадського телебачення Грузії.

Акція опозиції почалася на площі Революції троянд, після чого присутні пройшли по проспекту Руставелі мимо будівлі парламенту і зайняли головну площу столиці - площу Свободи. Протягом декількох годин центр міста був блокований для руху автотранспорту.

За оцінками спостерігачів, кількість присутніх була від 50 до 80 тисяч чоловік.

Значна частина присутніх відмовлялася розходитися, вимагаючи додати акції безстроковий характер, проте лідери Об"єднаної опозиції закликали мітингуючих перервати акцію, щоб відновити її через день.

"Ми продовжуємо боротьбу за нашу гідність, на нашу країну", - сказав лідер Об"єднаної опозиції Леван Гачечіладзе.

Один з лідерів опозиції Георгій Хаїндрава назвав мітинг "народною інавгурацією Гачечіладзе".

На акції були присутні відразу три кандидати в президенти - Леван Гачечіладзе, лідер "Нових правих" Давид Гамкрелідзе і лідер Партії майбутнього Георгій Маїсашвілі. Від імені Лейбористської партії, що висунула на вибори Шалву Нателавшилі, перед присутніми виступив Йосип Шатберашвілі.

Учасники акції виступали з транспарантами "Америко, розплющ очі!", "США підтримали диктатуру", "ОБСЄ підтримало фальсифіковані вибори", плакати із зображенням Гачечіладзе і транспаранти з цифрою "1" - його номером у виборчих бюлетенях.

Відповідно до підписаної членами ЦВК підсумкового протоколу, Михайло Саакашвілі набрав 53,47% голосів і вийшов переможцем вже в першому турі. Головний конкурент Саакашвілі - Гачечиладзе набрав 25,67%. Аркадій (Бадрі) Патаркацишвілі отримав 7,1% голосів, Давид Гамкрелідзе - 4,05%, Шалва Нателашвілі - 7,11%, Гіоргій Маїсашвілі 0,78%, Ірина Сарішвілі - 0,16%, повідомляє агентство "Новости-Грузия".

Зараз ви читаєте новину «Акція опозиції в Тбілісі завершилася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі