понеділок, 04 лютого 2008 15:17

Як Обама кусав Хіларі Клінтон (ФОТО)

Карнавал або "П"ята пора року", як його називають в Німеччині, завжди починається 11 листопада об 11 годині 11 хвилині 11 секунді. На цей раз перше свято блазнівського календаря припало на неділю, що дуже порадувало клоунів і просто любителів безтурботних веселощів.

У Німеччині сезон карнавалів триває чотири місяці. Столицями свята вважаються Кельн, Бонн, Майнц, Дюссельдорф і Мюнхен. Карнавали триватимуть до 5 лютого.

Сьогодні у Німеччині божевільний понеділок (Rosenmontag).

Цього дня через все місто рухаються колони виряджених і розмальованих клоунів. У цей понеділок в багатьох регіонах Німеччини дійсно можна божеволіти, пустувати, бешкетувати. Він - особливий. Німці називають його Rosenmontag, хоча з трояндами він має мало спільного. Rosen в даному випадку - діалектна форма дієслова rasen - "скаженіти", "божеволіти". І, отже, Rosenmontag - це "скажений понеділок".

Головними героями карикатурних ляльок, виконаних вельми точно і досить по-злому, найчастіше стають провідні політики.

Сьогодні головною вулицею Дюссельдорфу проїхали карикатурні фігури американських політиків Хіларі Клітнон і Барак Обама, які ведуть запеклу боротьбу за крісло президента.

Як відомо, Клінтон і Обама є лідерами в боротьбі за звання єдиного кандидата в президенти США від Демократичної партії. У їхніх політичних супротивників, республіканців, також виявилися фаворити - це Мітт Ромні і Джон Маккейн. За прогнозами, партійні лідери можуть визначитися після 5 лютого, коли первинні вибори і збори однопартійців пройдуть в двох десятках американських штатів.

"Газета по-українськи"

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Як Обама кусав Хіларі Клінтон (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі