понеділок, 09 серпня 2021 23:35

Адаптивний карантин в Україні продовжать - МОЗ

Адаптивний карантин в Україні продовжать - МОЗ
Карантин в Україні збираються продовжити. Фото: РБК

МОЗ планує продовжити дію адаптивного карантину до листопада.

"Зараз він до кінця літа, але попередньо ми проговорили, з урахуванням тієї епідситуації, яку бачимо сьогодні в Європейському регіоні, в Україні теж треба буде продовжити як мінімум на 2 місяці, що ми будемо найближчим часом ініціювати перед Кабінетом міністрів", - повідомив на пресконференції глава відомства Віктор Ляшко.

При цьому вводити локдаун не планують.

Якщо ситуація буде залишатися на сьогоднішньому рівні, то освітній процес в школах розпочнеться без будь-яких додаткових обмежень. Якщо ж епідситуація буде погіршуватися, то працювати продовжать ті школи, де буде вакциновано більше 80% працівників.

Зараз тільки в декількох регіонах працівників освіти вакциновано більше 50% - це Київ, Київська область і ще кілька регіонів. Але до початку навчального року ще є час, щоб поліпшити ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заклади культури зможуть працювати під час локдауну, але є умова

До осені МОЗ розраховує забезпечити доступ всіх областей до тестів на Delta-штам коронавируса. На даний момент хворих лікують за тими ж протоколами, і пацієнтів з іншими штамами.

Зараз ви читаєте новину «Адаптивний карантин в Україні продовжать - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі