середа, 14 травня 2008 12:38

78-річний Гельмут Коль одружився в лікарні

Колишній канцлер Німеччини Гельмут Коль узяв шлюб зі співробітницею Міністерства економіки Майкою Ріхтер.

Церемонія відбулася минулого тижня у вузькому колі, причому, в лікарні.

Bild-Zeitung повідомила, що рішення знову одружитися Гельмут Коль прийняв після того, як впав у своєму будинку у місті Людвігсхафен у південній Німеччині. Екс-канцлер саме лікувався після операції на коліні. Видання також повідомило, що наразі він проходить курс реабілітації.

``Ми дуже щасливі,"" - цитує газета молодят. Коль представив свою обраницю публіці за три роки після смерті своєї дружини Ханнелор, яка покінчила життя самогубством у 2001 році. Причиною цього стала рідкісна і невиліковна алергія на сонячне світло, в результаті якої дружина колишнього канцлера провела 15 місяців в повній темноті, і не витримала.

Тривалий час Коль був лідером Християнських Демократів, партії діючого канцлера Ангели Меркель. Протягом 16 років він був канцлером, а 1998 року він програв Герхарду Шредеру.

Останні роки Гельмут Коль і Майка Ріхтер були нерозлучні. Вона супроводжувала його в ході зустрічей колишнього глави уряду Німеччини з Михайлом Горбачовим, Джорджем Бушем-старшим і Білом Клінтоном.

Зараз ви читаєте новину «78-річний Гельмут Коль одружився в лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі