пʼятниця, 06 червня 2008 10:11

70 осіб заарештовано в Австралії за розповсюдження дитячої порнографії

70 осіб заарештовано в Австралії в рамках загальнонаціональної операції щодо боротьби з розповсюдженням в інтернеті дитячої порнографії. Місцева поліція протягом шести місяців розслідувала, як педофіли обмінюються знімками із зображенням сексуальної наруги над дітьми і продають їх в інтернеті.

Розслідування почалося після того, як на одному з відомих європейських сайтів хакерові вдалося розмістити близько 100 знімків з сексуальною наругою над дітьми.

За 76 годин цей сайт відвідало понад 150 тисяч осіб з 170 країн.

Майже 3 тисячі IP-адрес виявилися з Австралії.

За повідомленнями місцевих засобів масової інформації, серед затриманих - поліцейський і кілька викладачів.

А нещодавно, 23 травня, поліція Сіднея заборонила проведення виставки зображень голих підлітків роботи австралійського фотографа Біла Хенсона.

Церемонію відкриття виставки було призначено на вечір 22 травня. На фотографіях, які повинні були бути представлені публіці, зображені голі діти 12-ти, 13-ти років. Також у залах мали бути розміщені широкоформатні зображення дівчаток-підлітків, оголених до пояса.

Наразі навколо виставки розгорілися запеклі суперечки, чи було передчасне закриття експозиції правильним кроком, адже багато хто з фотохудожників не згоден із твердженням про те, що зображення дитячої наготи є елементами порнографії, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «70 осіб заарештовано в Австралії за розповсюдження дитячої порнографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі