четвер, 11 листопада 2010 10:37

6,6 мільйонів українців шукають щастя за кордоном

6,6 мільйонів українців шукають щастя за кордоном

Україна займає 5 місце в світі серед країн з найбільшою кількістю емігрантів.

Про це повідомляє Світовий банк у своїй останній доповіді "Міграція та грошові перекази".

За даними за цей рік, за кордоном знаходиться 6,6 млн. українців, які виїхали у різні роки (це майже 15% від загальної кількості нинішнього населення країни). За кількістю емігрантів ми поступаємося тільки Мексиці (11,9 млн.), Індії (11,4 млн.), Росії і Китаю (11,1, 8,3 млн. відповідно).

Україна втрачає не лише потенційних різноробочих, але і дипломованих фахівців. За кордоном працюють 3,5% українців з вищою освітою.

Міграційний коридор "Україна-Росія" у світі посідає третє місце після "Мексика-США" і "Росія-Україна". Всього з нашої країни до Росії виїхало майже 3,6 млн. осіб, а у зворотному напрямку - 3,7 млн. Наступними за популярністю серед українців країнами є Італія, США, Польща.

Цього року українські заробітчани перевели своїм родинам в $5,3 млрд. Це на 2 млн. більше, ніж минулого року, коли була криза. Цікаво, що це більше, ніж наш річний дохід від експорту зерна ($4 млрд.). Причому, найбільше грошей прийшло на батьківщину з Росії - $1,25 млрд., з США та Польщі - 545 і 450 млн. відповідно.

Україна займає 11-е місце і з імміграції. За даними Світового банку за 2010 рік, у нас зареєструвалося 5,3 млн. іноземців. Більше за все з Росії, Білорусі, Казахстану.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «6,6 мільйонів українців шукають щастя за кордоном ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі