середа, 10 листопада 2010 13:25

В Італії з'явився телеканал для українців

В Італії з'явився телеканал для українців

В Італії відкрився новий телевізійний канал - Babel TV - з мовленням українською. Новий 141-й канал супутникового телебачення SKY присвячений шести найбільшим іноземним громадам Італії: українській, марокканській, румунській, албанській, латиноамериканській і філіппінській.

На думку організаторів, новий телеканал повинен сприяти інтеграції іммігрантів, а також кращому взаєморозумінню італійців та вихідців з інших країн.

"Крім розважальних та інформативних функцій, канал має на меті подолання гомофобії і напруженості в суспільстві, викликаної зіткненням багатьох далеких одна від одної культур та релігій", - заявила завідувачка української редакції телеканалу Маріанна Сороневич.

Babel TV отримав назву від Вавилонської вежі, будівництво якої, відповідно до Біблії, і стало причиною виникнення різних мов світу.

Кожен день тижня відведений для мовлення окремої громади: понеділок - латиноамериканській, вівторок - румунській, середа - філіппінській, четвер - албанській, п'ятниця - марокканській, субота - українській. У неділю на каналі транслюватимуться найкращі програми, показані протягом тижня.

Крім цього, канал транслюватиме найбільш рейтингові програми різних країн світу, художні та документальні фільми різних країн мовою оригіналу з італійськими субтитрами, уроки італійської мови, програми юридичних консультацій.

Головним продуктом телеканалу стане щотижнева програма Babzine. Її українська версія буде починатися новинами українською мовою, після чого глядачам будуть пропонуватися коментарі італійських політиків і громадських діячів на актуальні теми імміграції, розповіді про життя українців в Італії.

Героями рубрики "Погляд зблизька" стануть українці, які досягли певних вершин у різних сферах життя: спорті, мистецтві, науці. Одними з перших були зняті сюжети про неаполітанського бандуриста Василя Моргоча, карикатуриста, уродженця Чернівців Йонеля Кожукаре, молоду музичну групу Kube, переможця чемпіонату піци Андрія Злотка.

Українське мовлення в Італії розпочнеться 13 листопада.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «В Італії з'явився телеканал для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі