середа, 07 липня 2010 17:29

Українці більше не стоятимуть у чергах за візами до Європи

Українці більше не стоятимуть у чергах за візами до Європи

Система електронної реєстрації через інтернет запрацює найближчим часом у Генеральному консульстві Республіки Польща у Львові.

Про це повідомив консул Ришард Бялацкі під час круглого столу "Громадська оцінка практики надання шенгенських віз Генеральним консульством у Львові громадянам України після вступу в силу нового Візового кодексу Євросоюзу".

"Вже за два тижні системою зможуть користуватися представники великих компаній. Для фізичних громадян послуга стане доступною у серпні. Така система вже діє у консульстві у Вінниці, - сказав консул. - Людина зможе зареєструватися в інтернеті й отримати точний час, коли їй потрібно з'явитися до консульства".

Під час круглого столу українці скаржилися на труднощі, які виникають біля консульства у Львові.

"Тут дуже малий відсоток відмов в отриманні візи – близько 6%. Проте під консульством завжди є черги, - дорікнув Андрій Лепак з громадської ініціативи "Європа без бар'єрів". - Ми пропонуємо запровадити попередню реєстрацію бажаючих отримати візу через інтернет. Така практика зараз є в чеському консульстві. До місцевої влади є побажання провести благоустрій території навколо консульства. До правоохоронних органів – стежити за порядком у чергах".

Вчитель з Рахова Закарпатської області Йосип Здебський, який намагався подати документи, поскаржився на великі черги.

"Я приїхав о десятій годині ранку – в черзі стояло біля сотні людей. Простояв дві доби й був змушений їхати додому на роботу. Потім приїхав ще раз. Через три дні нарешті пробився до віконечка. Сама ж процедура подачі документів забрала три хвилини", - розповів він.

Генеральне консульство Республіки Польща у Львові видає найбільше у світі шенгенських віз. За минулий рік їх тут було оформлено близько 300 тисяч.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Українці більше не стоятимуть у чергах за візами до Європи ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі