пʼятниця, 18 червня 2010 01:30

До Чорногорії їздитимуть без віз

Україна й Чорногорія домовилися про взаємний безвізовий режим. Громадяни обох держав зможуть перебувати в країні до 90 днів без візи. При собі повинні мати закордонні паспорти. Угода набуде чинності найближчим часом, після завершення підготовчих процедур.

Також із 1 квітня по 1 листопада безвізовий режим для короткострокових поїздок українців запровадила Хорватія. Албанія скасувала візи для громадян України із 30 травня по 31 жовтня.

Болгарія з 15 червня спростила вимоги щодо оформлення віз для українців. Термін видачі зменшили з місяця до 10 днів, скоротили пакет документів, які необхідно подати в посольство. Розширили перелік категорій громадян, які мають право на безкоштовну візу. Це учасники спортивних змагань, культурних заходів, студенти і викладачі, які їдуть до Болгарії навчатися, проводити наукові роботи чи підвищувати кваліфікацію. Решта платитимуть 35 євро, як раніше. Якщо людина протягом попереднього року вже отримувала візу до Болгарії й скористалася нею, їй можуть оформити річну візу.

Так балканські країни сподіваються збільшити потік туристів.

— Завжди відпочивав у Криму та Карпатах. Але цього року там страшенно дорого, всі підняли ціни. Тому, напевне, поїду в Чорногорію. Знайомі там відпочивали. Казали, сервіс дуже добрий, а ціни — як в Алушті, — каже киянин Дмитро Куліш, 31 рік.

Зараз ви читаєте новину «До Чорногорії їздитимуть без віз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі