вівторок, 14 травня 2024 16:23

57-ма окрема мотопіхотна бригада ЗСУ назвала брехнею допис, який розлетівся мережею

57-ма окрема мотопіхотна бригада ЗСУ назвала брехнею допис, який розлетівся мережею
Бригада ЗСУ закликала звертатися тільки до офіційних каналів комунікації за верифікованою інформацією. Фото: Facebook.com/57InfantryBrigade

Опубліковане одним із військовослужбовців у соціальній мережі повідомлення щодо стану оборонних споруд не відповідає дійсності.

Про це заявила 57-ма окрема мотопіхотна бригада імені кошового отамана Костя Гордієнка Збройних сил України.

"Військовослужбовець 57 окремої мотопіхотної бригади імені Костя Гордієнка, на власній сторінці в соціальній мережі оприлюднив інформацію, щодо стану оборонних споруд на одній із ділянок фронту, яка не відповідає дійсності", - сказали.

"Даний пост - це його власне бачення ситуації, не входить в компетенцію військовослужбовця та не відображає офіційну позицію бригади", - заявили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся з Блінкеном - говорили про Patriot для Харкова і не тільки

"Прохання не підігравати ворогу в інформаційному полі та звертатися тільки до офіційних каналів комунікації за верифікованою інформацією", - звернулася 57-ма бригада ЗСУ.

Минулої неділі, 12 травня, з'явилося повідомлення на Facebook-сторінці Дениса Ярославського, який написав про Вовчанськ і заявив, що ніби-то "першої лінії фортифікацій та мін не було" і що на кордоні "мали стояти бетонні укріплення в мінус 3 поверхи". Потім цей допис "ходив" мережею.

Фортифікаційні споруди у Вовчанську Харківської області побудували. Однак, споруджувати їх було складно через постійні російські ворожі обстріли, сказав начальник міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі.

На Харківщині, як і на інших прифронтових територіях, фортифікаційне обладнання оборонних рубежів здійснюється ешелоновано. А заяви про можливості побудови триповерхових бетонних споруд під постійним вогнем росіян є абсурдними та знецінюють втрати цивільного персоналу та особового складу підрозділів, що здійснюють обладнання оборонних рубежів, сказав голова адміністрації Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони, бригадний генерал Олександр Яковець.

Зараз ви читаєте новину «57-ма окрема мотопіхотна бригада ЗСУ назвала брехнею допис, який розлетівся мережею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі