понеділок, 15 березня 2010 09:54

22-річна дівчина перетнула Атлантичний океан на веслах

22-річна дівчина перетнула Атлантичний океан на веслах

22-річна американка Кеті Споц стала наймолодшою спортсменкою, яка перетнула Атлантичний океан на самоті на весловому човні.

Кеті Споц завершила плавання в Джорджтауні, Гайана, 14 березня близько 12:20 за місцевим часом (18:20 за київським). За словами Споц, найважчим в її подорожі було те, що вона перебувала на самоті та страждала від нудьги. Крім того, їй було незручно спати в човні.

Споц стартувала третього січня з Дакара. Самотужки вона подолала 4533 кілометри. Щодня спортсменка відводила на греблю близько 10 годин. 6-метровий човен, на якому подорожувала американка, був оснащений сонячними батареями, супутниковим телефоном і ноутбуком, а також плиткою для приготування їжі.

Метою її плавання був збір коштів для благодійної організації Blue Planet Run Foundation, що займається постачанням питної води по всьому світу.

За словами Кеннета Крачлоу, представника товариства любителів океанічної веслування (Ocean rowing society), попередній віковий рекорд був встановлений 23-річним британцем Олівером Хіксом. Він проплив по Атлантичний океан із США до Великобританії.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «22-річна дівчина перетнула Атлантичний океан на веслах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі