вівторок, 18 червня 2024 22:19

Німецькі компанії допомагають РФ у виробництві дронів - ЗМІ

Німецькі компанії допомагають РФ у виробництві дронів - ЗМІ
Російські "шахеди" виробляють на підприємствах в "Алабузі". Фото: slidstvo.info

Дві німецькі компанії постачають Росії компоненти, які необхідна для виробництва БПЛА.

Мова йде про епоксидну смолу, яку російська компанія ООО "Композит-Изделия" закуповувала у R&G Faserverbundwerkstoffe та Goettle Advanced Products GmbH & Co.Kg, повідомляє Слідство.Інфо.

Обидві компанії постачали епоксидну смолу в РФ уже після повномасштабного вторгнення РФ в Україну - у 2022−2023 роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Татарстану долетіли дрони українського виробництва

Крім того, журналісти з'ясували, що Goettle Advanced Products GmbH & Co.Kg. торгує практично виключно з Росією. Її директор Юрген Готтл - місцевий депутат від політичної партії Freie Wähler Königsbrunn (Вільні виборці Кенігсбрунна), член місцевого будівельного комітету, асоціації каналізаційних вод, розважальних і спортивних закладів, а також входить до комісії з моніторингу руху.

Партія Freie Wähler заявляє про підтримку України, але водночас виступає проти "деяких санкцій" проти Росії "з огляду на енергетичну кризу" та закликає до "припинення вогню". Крім того, у партії вважають бажання України виграти в цій війні наївним.

Інша компанія - R&G Faserverbundwerkstoffe - у 2023 році, імовірно, поставила майже 8,5 тисячі кілограмів епоксидного сполучного на суму близько 80 тисяч доларів. З нього можна зробити 337 безпілотників, адже на один безпілотник, необхідно 25 кілограмів цієї речовини.

Ця ж компанія постачала епоксидну смолу українським виробникам дронів. Водночас у R&G Faserverbundwerkstoffe відповіли, що вперше бачать таку російську компанію.

Goettle Advanced Products Gmbh & Co.Kg., яка спочатку пообіцяла відповісти на запит журналістів, станом на 18 червня цього не зробила.

Російські "шахеди" виробляють на підприємствах в "Алабузі" - вільній економічній зоні в Росії, яка розташована в Татарстані. Саме там підприємства РФ використовують іранські технології для власного виробництва безпілотників.

На початку цього року хакери зламали поштові сервери іранської компанії IRGC Sahara Thunder, на яких розміщувався масив даних про виробництво ударних безпілотників Shahed-136 для Росії.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі компанії допомагають РФ у виробництві дронів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі