понеділок, 25 січня 2010 11:40

16-річна американка вирушила у навколосвітнє плавання наодинці

16-річна американка вирушила у навколосвітнє плавання наодинці

16-річна американка зі штату Каліфорнія в неділю наодинці вирушила у навколосвітнє плавання на яхті, маючи намір стати наймолодшою мореплавницею, яка здійснила таку подорож.

Еббі Сандерленд планує провести в морі близько півроку. Вона зможе спілкуватися з землею по супутниковому телефону і вестиме блог за адресою abbysunderland.com.

Відплиття яхти "Уайлд айз" (Wild Eyes, англ. Дикі очі) затрималося на кілька днів через шторм. На березі дівчину проводжали родичі та друзі.

На даний момент, наймолодшим мореплавцем, який наодинці здійснив навколосвітнє плавання, є 17-річний британець Майк Перхам, дев"ятимісячна подорож якого завершилася у серпні 2009 року. Перхам побив рекорд брата Еббі Зака, якому в липні 2009 року також було 17 років. Зак перебував у морі майже 13 місяців.

Поліпшити рекорд Перхама восени 2009 року намагалася 14-річна голландка Лора Деккер, проте суд Утрехта заборонив їй відправлятися в навколосвітнє плавання наодинці, звелівши довчитися до кінця 2010-го навчального року.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «16-річна американка вирушила у навколосвітнє плавання наодинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі