понеділок, 21 грудня 2009 13:21

14-річну дівчинку - мореплавця знайшли через океан від дому

14-річну дівчинку - мореплавця знайшли через океан від дому

14-річна дівчинка, яка мала намір стати наймолодшою людиною, яка б наодинці здійснила навколосвітню подорож, була затримана вчора на Карибах, повідомляє Тimes online. Поліція знайшла втікачку через 2 дні після її зникнення.

Голландка Лора Деккер зникла з дому свого батька в місті Утрехт (Нідерланди). Через два дні після заяви батька в поліцію, дівчинку знайшли живою і неушкодженою на острові Сен-Мартен - одному з Антильських островів - частини нідерландських володінь в Карибському морі.

Про дівчинку поліції повідомила місцева мешканка, яка дізналась про втікачку завдяки повідомленням ЗМІ.

Голландські поліцейські поки не встановили, коли та за яких обставин Лора залишила Нідерланди та як потрапила на острів. Також не ясно, чи планує мандрівниця повертатися в Утрехт.

Лора залишила батькові листа, проте її 8-метрова яхта "Гупі" залишилась пришвартованою в порту Утрехту на її звичному місці. З банківського рахунку голландки напередодні зникли 3,5 тис.євро. Очевидно, більша частина суми надійшла від спонсорів.

Нагадаємо, Деккер стала відома після того, як у серпні 2009 року суд Утрехта заборонив їй їхати в одиночне навколосвітнє плавання. Згідно з судовим рішенням, дівчинка повинна перебувати під наглядом соцслужб і мешкати в будинку батька до липня 2010 року, доки не закінчиться шкільний навчальний рік.

На думку експертів, емоційно, розумово і фізично Лора готова до випробування. Проте вони висловили сумнів, що дівчинка володіє достатніми знаннями з надання першої допомоги, режиму сну та безпеки.

Деккер, яка народилася на яхті батьків недалеко від Нової Зеландії, планувала стати наймолодшою яхтсменкою, яка здійснила кругосвітнє одиночне плавання. Поки що цей рекорд належить 17-річному британцеві Майку Перхаму. Свою подорож, яка тривала дев"ять місяців, він завершив у серпні 2009 року.

Юна голландка - досвідчений мореплавець. Вона отримала власну яхту в шість років, а з десятирічного віку здійснювала плавання наодинці. Її батьки розлучилися. При цьому батько підтримує спробу дочки встановити світовий рекорд, в той час як мати висловлювала деяку тривогу. Сама Деккер не раз висловлювала незадоволення втручанням соцслужб в її плани.

Переклад: Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «14-річну дівчинку - мореплавця знайшли через океан від дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі