вівторок, 16 лютого 2010 15:51

13% безалкогольних напоїв не відповідають стандартам

13% безалкогольних напоїв не відповідають стандартам

Протягом 2009 року працівники державного нагляду Держспоживстандарту України перевірили безалкогольних напоїв на загальну суму 1 млн. 417 тис. 618 грн.

Нормативній документації, що діє, не відповідало 13% перевіреної продукції на загальну суму 145 тис. 956 грн.

Всього на підприємствах було проведено 57 первинних перевірок, на 24 з яких виявлені порушення.

На одному з підприємств Тернопільської області перевірена партія безалкогольного сильногазованого напою на ароматизаторі "Ситро" вартістю 990 грн. не відповідала вимогам стандарту з маркування: на етикетці був зроблений напис "З вітаміном С", тоді як в рецептурі вітаміну С не було вказано.

У партії безалкогольного низькокалорійного сильногазованого напою на ароматизаторі "Квас" (вартістю 470 грн.) одного з закарпатських підприємств була виявлена невідповідність вимогам до маркування.

На одному з підприємств Запоріжжя фахівці держнагляду виявили відсутність протоколів досліджень за фізико-хімічними показниками і за показниками безпеки партії квасу "Бабанівського". У складі продукту не були вказані двоокис вуглецю і бензоат натрію (Е211 - консервант). Підприємству видано розпорядження про усунення порушень; розпорядження про заборону реалізації партії продукції; розпорядження про заборону реалізації продукції; складений протокол про адміністративне правопорушення.

За наслідками перевірок безалкогольних напоїв за 2009 рік на 12 підприємствах заборонена реалізація 13 партій безалкогольних напоїв і видано 20 розпоряджень про заборону реалізації продукції; за реалізацію безалкогольної продукції з відхиленням від вимог нормативної документації накладені штрафи на загальну суму 18 тис. 635 грн. і винесено 11 ухвал про адміністративне правопорушення.

Загальна сума адміністративних штрафів склала 2 тис. 567 грн.

Украина Криминальная

Зараз ви читаєте новину «13% безалкогольних напоїв не відповідають стандартам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі