понеділок, 28 грудня 2009 11:11

В Україні вже рік ніхто не перевіряє якість пального на АЗС

В Україні вже рік ніхто не перевіряє якість пального на АЗС

В Україні вже рік не перевіряють якість нафтопродуктів. Про це заявив директор департаменту споживчої політики і реклами Держспоживстандарту Павло Пастушенко.

"Цього року ми не маємо змоги перевіряти якісні показники нафтопродуктів тому, що держава, на жаль, не виділила коштів на проведення лабораторних досліджень", - цитує чиновника телеканал "24".

За його словами, перевірки заправок проходять регулярно, але переважно за такими показниками, як відсутність необхідних документів, достовірної інформації про АЗС, порушення правил роздрібної торгівлі. П.Пастушенко проінформував, що у 2009 році в Україні перевірили близько півтора тисячі АЗС і майже у 800 випадках знайшли порушення.

"Справді, забезпечити якість продуктів у роздрібній мережі можна лише використовуючи механізм відбору і випробування зразків у відповідних лабораторіях, що мають на це право. Тому що бачте: навіть якщо ми не відбираємо зразки, так і то більш ніж у 57% перевірених АЗС є порушення", - зазначив чиновник.

За його словами, якщо у бензині виявлять перевищення вмісту сірки, ароматичних вуглеводів, бензолу або занижена октанова кількість, його повинні зняти з продажу, оскільки такий бензин шкодить як автомобілям, так і навколишньому середовищу.

Перевірити якість пального можна і з власної ініціативи. Але щоб результати дослідження мали юридичну силу, треба звернутися до Держспоживстандарту, заплатити за лабораторний аналіз і перевіряти продукт лише у присутності його виробника.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «В Україні вже рік ніхто не перевіряє якість пального на АЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі