понеділок, 14 червня 2010 12:56

Київ побив температурний рекорд минулого сторіччя

 Київ побив температурний рекорд минулого сторіччя

Спека під час останніх вихідних побила рекорд 64-річної давності на 0,7 градуса.

І хоча на зміну пекучому сонцю цього тижня прийдуть грози зі шквалами, через тиждень спека може повернутися.

Найвища температура в Києві, яка була зафіксована у вихідні, - +34 градуси (у суботу). І хоча обіцяних синоптиками 37 градусів вище нуля не було, все одно температура перевищила на 0,7 градуса рекорд, який був зафіксований у 1946 році.

У лікарні швидкої допомоги кажуть, що за останній тиждень 2-3 рази на добу виїжджають до тих, хто отримав сонячний удар. Зазвичай це відпочивальники з пляжу, літні люди, трапляються й пацієнти в стані алкогольного сп'яніння і просто перехожі.

Потерпають від спеки й тварини в зоопарку. Вони ховаються в тіні - у кожному вольєрі є декілька дерев. Найгірше, судячи з вигляду, почуваються великі тварини - тигри, леви, кінь Пржевальського. Більшість тварин сплять або мляво пересуваються з висунутим язиком, на відвідувачів уваги взагалі не звертають.

У свою чергу, в спекотні дні лікарі та МНС радять:
- не виходити на сонце без потреби, на вулиці не розлучатися з головним убором або парасолькою, а з 11.00 до 16.00 за можливістю залишатися в приміщенні.
- менше їсти вдень (особливо жирної їжі). Краще багато їсти у вечірній час, коли спека вже спаде, а до цього перекушувати потроху.
- пити мінералку або фруктові відвари
- носити легкий і вільний одяг
- вживати чай небажано
- алкоголь протипоказаний

Тим часом, за прогнозами синоптиків Укргідрометцентру, майбутнього тижня трохи похолодає до 25-27 градусів, а іноді і 23 вдень, і 15-19 вночі.

Але разом з пониженням температури прийдуть грози, які можуть супроводжуватися шквалами та градом (на 14 червня МНС навіть оголосило штормове попередження). Єдиний "сухий" на весь тиждень день - середа.

ТСН

Зараз ви читаєте новину « Київ побив температурний рекорд минулого сторіччя ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі