вівторок, 18 листопада 2008 09:28

Біл Клінтон може створити проблеми своїй дружині

 Біл Клінтон може створити проблеми своїй дружині

Міжнародні зв"язки Біла Клінтона можуть спричинити немало проблем його дружині, якщо її призначать на посаду Держсекретаря.

З одного боку, дружні стосунки Клінтона зі світовими лідерами введуть Хілері Клінтон в посольства багатьох країн як очікуваного гостя.

З іншого ж, його складні економічні інтереси можуть в майбутньому призвести до виникнення конфлікту інтересів, з чим справлятися доведеться пані Клінтон.

На даний момент, за словами представників тимчасової команди Обами, проводиться перевірка фінансів та справ Біла Клінтона за період його після президентської діяльності. Команда шукає будь-яку негативну інформацію, яка б завадила Хілері Клінтон посісти посаду Держсекретаря.

Особлива увага наразі зосереджена на донорському списку світової доброчинної фундації Біла Клінтона, який може вказати на його зв"язки з міжнародними лідерами, які проводять політику несумісну з політичним курсом адміністрації Барака Обами.

Так список включає декілька іноземних правлінь, разом з членами королівської родини Саудівської Аравії, та королем Марокко, виявляє зв"язок фонду з Об"єднаними Арабськими Еміратами, правлінням Кувейту та Кватару. Крім того, до фонду надходили гроші від бізнесменів, які порушували права людини, і яких неодноразово критикувала сама Хілері Клінтон, включаючи правління Казахстану та Китаю.

Проте розгорнуту інформацію про роботу доброчинної фундації Біл Клінтон надати відмовився, що ще більше ставить під сумнів кандидатуру пані Клінтон на посаду Державного секретаря, повідомляє CNN.

Зараз ви читаєте новину « Біл Клінтон може створити проблеми своїй дружині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі