понеділок, 03 червня 2024 17:47

Спецтема: Війна Росії проти України

В акваторії багато російської авіації, у морі - підводні човни ворога - Плетенчук

В акваторії багато російської авіації, у морі - підводні човни ворога - Плетенчук
Російський підводний човен "Колпіно" під час виходу з бухти Севастополя у тимчасово окупованому Криму. Фото: radiosvoboda.org

Російські окупанти використовують субмарини для завдання ударів по Україні.

Про це сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, повідомили УНІАН.

"Є тенденція до використання у морі тільки підводних човнів. У них є чотири одиниці", - сказав Плетенчук.

Він уточнив, що йдеться про "Алросу" - російський дизель-електричний підводний човен проєкту 877В "Палтус", яка не є ракетоносієм.

Також у ворога є на Чорному морі три підводні носії крилатих ракет. Один з них - у порту. Два російські окупанти використовують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали нові фото з Кримського мосту - що там відбувається

Зі слів Плетенчука, ворог завантажує на субмарини крилаті ракети.

"Надводний флот залишається к пунктах базування та якоїсь тенденції, щоб він звідти вийшов, не спостерігається", - сказав.

Сьогодні зранку в акваторії Чорного моря зафіксовано дизель-електричний підводний човен проєкту "Варшав'янка". Він носій крилатих ракет, був порожній розповів Плетенчук.

У морській акваторії присутня велика кількість російської авіації, повідомив він.

Ворожа авіація представлена, як розвідувальними дронами, так й різноманітними видами винищувальної, тактичної і патрульної, сказав Плетенчук.

Росіяни залучають майже весь наявний парк - починаючи від кількох моделей гелікоптерів і закінчуючи різноманітними літаками, розповів.

Прогнозуючи дії ворога, той й надалі використовуватиме тимчасово окупований Крим для завдання ударів балістикою по Україні, сказав Плетенчук.

В Азовському морі російські окупанти використовують українські порти, щоб вивозити награбоване.

У ніч на 2 червня російські окупанти атакували Україну крилатою ракетою "Іскандер-К" із Криму в напрямку Харківської обл. Також окупанти випустили зенітну керовану ракету С-300 із Донецької області і 25 ударних безпілотників типу Shahed-131/136 із мису Чауда у Криму і з Російської Федерації із районів Єйська і Приморсько-Ахтарська.

Українські захисники неба впродовж ночі збили 24 ворожих дрона у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Київській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Кіровоградській і Вінницькій областях.

Зараз ви читаєте новину «В акваторії багато російської авіації, у морі - підводні човни ворога - Плетенчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі