понеділок, 04 червня 2018 12:58

У російській в'язниці знущаються з Павла Гриба - батько розповів подробиці

У російській в'язниці знущаються з Павла Гриба - батько розповів подробиці
Справа Павла Гриба: батько в'язня розповів про підлий хід росіян. Фото: "Дзеркало тижня"

Політв'язню Кремля Павлові Грибу російська влада заблокували переказ коштів на рахунок, необхідних йому для закупівлі ліків та продуктів харчування.

Про це стало відомо після відвідування в'язня українськими консулами в СІЗО-5 Краснодара минулого тижня. Повідомив батько ув'язненого юнака Ігор Гриб на у Facebook.

"Держфінмоніторинг РФ заблокував переказ коштів на рахунок Павла", - написав Ігор Гриб.

За його словами, довго вимагали від адміністрації СІЗО дозволити Павлу купувати (за власні кошти) життєво необхідні ліки та продукти харчування.

"Ось новий "хід" російської сторони. Іншого слова, як знущання важко підібрати. Як витримає хворий організм, після 9,5 місяців утримання, відсутність ліків і звичайної чистої питної води (купується в СІЗО) - не відомо", - заявив Гриб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Європа повинна знати": Рідні в'язнів Кремля виступили у Європарламенті

Батько політв'язня наголосив, що боротьба триває.

Ув'язненому українцю Павлу Грибу не доставляють пошту і не надають належну медичну допомогу. Співробітники СІЗО-5 не фіксують його скарги.

Українця Павла Гриба викрали у Білорусі у серпні торік. Він поїхав у Гомель на побачення до дівчини, з якою спілкувався у соціальних мережах. 17-річна Тетяна приїхала на зустріч з російського Сочі. Влада Росії звинувачує Гриба в "підготовці теракту". Російський суд продовжив арешт до 4 травня.

Зараз ви читаєте новину «У російській в'язниці знущаються з Павла Гриба - батько розповів подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі