пʼятниця, 07 квітня 2017 16:55

З окупованого Криму можна їздити в ЄС без віз

З окупованого Криму можна їздити в ЄС без віз
Для перетину українського кордону кримчани повинні мати біометричний паспорт України

Жителі анексованого Криму зможуть відвідувати країни Євросоюзу без віз.

Про це заявив прес-аташе представництва Євросоюзу в Україні Давид Стулік, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Для перетину українського кордону кримчани повинні мати біометричний паспорт України.

"Євросоюз не визнає анексії півострова. Саме тому вважає недійсними й паспорти, видані кримчанам російською владою", - сказав Стулік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко зробив чергову заяву щодо безвізу

"Можна тільки з паспортом України або з паспортами Російської Федерації, виданими консульствами РФ на території Криму раніше", - наголосив Стулік.

За його словами, Євросоюз робитиме все можливе, щоб жителі Криму могли приїхати на материкову частину України й отримати біометричний паспорт або зробити візу в паспорті старого зразка.

З безвізовим режимом в'їзд українцям у країни ЄС дозволять не довше, ніж на 90 днів протягом півроку. Водночас подорожувати до Шенгену без віз можуть лише власники біометричних паспортів - це головна умова. У цьому паспорті міститься інформація про відбитки пальців власника. Крім того, прикордонники можуть додатково вимагати певні документи, щоб перевірити мету подорожі - запрошення від родичів чи друзів, бронювання готелю, якщо подорожуєте як турист, запрошення від ділових партнерів або організаторів конференцій, запрошення з університету.

Зараз ви читаєте новину «З окупованого Криму можна їздити в ЄС без віз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі