понеділок, 25 грудня 2023 22:23

Росіяни готують втратити Кримський міст - ЗМІ

Росіяни готують втратити Кримський міст - ЗМІ
Окупанти збираються будувати додаткові шляхи до Криму. Фото: eastnews.ua

Росіяни можуть готуватися до втрати Кримського мосту.

Тому вони планують збудувати альтернативний маршрут, сказав в ефірі "Еспресо" військовий експерт Іван Киричевський.

"Окупанти хочуть збудувати залізницю вздовж узбережжя Азовського моря так, щоб створити альтернативу Кримському мосту. Тут є дві складові - погана й хороша. Погана - окупанти готують альтернативний логістичний шлях. Хороша - росіяни розуміють, що рано чи пізно Кримський міст буде зруйнованим. Таким чином вони намагаються перестрахуватись й готуються до альтернативних шляхів постачання своїх окупаційних військ", - вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вичерпали можливість зміцнювати Кримський міст

Киричевський додав, що не всі у Росії вважають, що ця ідея спрацює. Окупанти планують збудувати новий коридор паралельно до тієї залізниці, що вже є.

"Наші військові намагались взяти під контроль залізницю, яка йде з Мелітополя на Токмак й далі на Пологи. Росіяни ж хочуть збудувати паралельну цій залізницю. Проте, коли російські пропагандисти обґрунтовують цей проєкт, вони прям бідкаються про те, що наші ДРГ дуже активно працювали й працюють по залізничному шляху. Тому їхні логістичні шляхи залізницею завжди будуть під загрозою блокування", - підсумував експерт.

Російські загарбники хвилюються через постійні атаки на Кримський міст, всіляко намагаються зберегти цю незаконну конструкцію. Тому ставлять бонові загородження навколо мосту та розраховують на свою протиповітряну оборону.

Однак, потужна зброя може знищити міст. Про це розповів військовий експерт Роман Світан.

За його словами, безпілотники не здатні завдати суттєвої шкоди конструкціям мосту. Для його знищення потрібно застосовувати далекобійні ракети.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готують втратити Кримський міст - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі