середа, 19 червня 2024 11:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти відновили поромну переправу в Криму - Плетенчук

Російські окупанти відновили поромну переправу в Криму - Плетенчук
Сили оборони України наприкінці травня уразили поромну переправу окупантів у Криму. Фото: weukraine.tv

Росіяни у тимчасово окупованому Криму відновили роботу Керченської поромної переправи, яка була уражена Силами оборони України наприкінці травня.

Тому питання логістичного забезпечення окупантів у Криму нині залишається актуальним. Про це на брифінгу розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка прокоментувала удар по Керченській поромній переправі

"Можу констатувати, що переправа зараз працює", - сказав він.

За словами речника, зараз російське угруповання в Криму продовжує забезпечуватися за рахунок паромної переправи.

"Її цивільною можна назвати дуже умовно, враховуючи те, що на ній лежить більше, ніж три чверті військової логістики для забезпечення Криму та південного угруповання, яке воює на південному напрямку", - зазначив Плетенчук.

Кримський міст уже не має такого тактично-стратегічного значення після спільної атаки дронів СБУ і ВМС. Його ліквідація зараз не так потрібна, сказав речник ВМС України Дмитро Плетенчук.

Тим не менш, російські загарбники хвилюються через постійні атаки на Кримський міст, всіляко намагаються зберегти цю незаконну конструкцію.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти відновили поромну переправу в Криму - Плетенчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі