четвер, 13 січня 2022 11:47

Переправляв до Криму бійців РФ: судитимуть ексвійськового ЗСУ

Переправляв до Криму бійців РФ: судитимуть ексвійськового ЗСУ
Затриманий координував роботи диспетчерів стосовно польотів російських військових літаків. Фото: pixabay.com

Колишнього українського військового судитимуть за допомогу в переправленні до Криму військовослужбовців РФ під час окупації півострова.

Ідеться про Валерія Золотих, якого затримали правоохоронці торік восени на Херсонщині, повідомляє "УНН" із посиланням на власні джерела.

"Колишній військовослужбовець ЗСУ з іншими учасниками незаконного збройного формування "Самооборона Криму", сприяючи російським військовим, брав участь у захопленні міжнародного аеропорту "Сімферополь" і регіонального структурного підрозділу "Кримаерорух", - ідеться в повідомленні.

Обвинувачений брав безпосередню участь у блокуванні території Криму - диспетчерського пункту та злітно-посадкової смуги аеропорту задля того, щоб завадити приземленню літаків із материкової частини України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танки та артилерія: тисячі військових РФ перекинули до окупованого Криму

Маючи спеціальні знання з управління авіаційними польотами над півостровом і відповідні навички роботи з автоматизованою системою керування повітряним рухом, ексвійськовослужбовець допоміг ЗС РФ встановити контроль за діяльністю аеропорту та РСП "Кримаерорух". Затриманий координував роботи диспетчерів щодо польотів російських військових літаків, на яких солдатів держави-окупанта переправляли до Криму.

Золотих також передавав ЗС РФ інформацію щодо переміщення літаків над півостровом. У такий спосіб допомагав Росії та її представникам у підривній діяльності проти України.

На Кіровоградщині затримали агента російської воєнної розвідки, який на завдання кураторів збирав інформацію про місцевих посадовців і військовослужбовців. Шукав на них компромат, збирав відомості щодо їхніх виїздів в РФ і на тимчасово окуповані території. Ці відомості російські спецслужби мали використати для залучення вказаної категорії осіб до співпраці та їхнього подальшого виїзду в Росію або на окуповані території.

Зараз ви читаєте новину «Переправляв до Криму бійців РФ: судитимуть ексвійськового ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі