вівторок, 13 липня 2021 16:16

Викрили шпигуна РФ, що збирав дані про військових і чиновників
3

На Кіровоградщині затримали агента російської воєнної розвідки.

Завербований росіянами чоловік входив до складу організованого злочинного угруповання на території РФ, повідомили в пресслужбі СБУ.

"Після повернення в Україну злочинець за завданням російських кураторів збирав інформацію про місцевих посадовців і військовослужбовців. Шукав на них компромат, збирав відомості щодо їхніх виїздів в РФ і на тимчасово окуповані території. Усі дані передавав відпрацьованим закритим каналом зв'язку. За виконання завдань отримував грошову винагороду на банківську картку в національній валюті РФ", - ідеться в повідомленні.

Зазначені відомості російські спецслужби мали використати для залучення вказаної категорії осіб до співпраці та їхнього подальшого виїзду до країни-агресора або на окуповані території.

Під час обшуку місця проживання підозрюваного контррозвідники СБУ вилучили засоби зв'язку із представником ГУ ГШ ЗС РФ, банківські картки російського банку, посвідчення про належність до персоналу російських комунальних і комерційних структур.

Фото: ssu.gov.ua

Затриманому повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Він під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці викрили бойовика ЛНР

На Волині прикордонники та СБУ викрили агента білоруської спецслужби. Він намагався налагодити канал постачання в Україну зброї та товарів військового призначення з Російської Федерації. Для цього агент мав утягнути в злочинну діяльність працівника Держприкордонслужби України.

Зараз ви читаєте новину «Викрили шпигуна РФ, що збирав дані про військових і чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі