вівторок, 19 вересня 2023 23:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти виводять кораблі з Севастопольської бухти – партизани
7

Росіяни виводять військові кораблі з Севастополя
Фото: Атеш
Росіяни виводять військові кораблі з Севастополя
Росіяни виводять військові кораблі з Севастополя
Росіяни виводять військові кораблі з Севастополя
Росіяни виводять військові кораблі з Севастополя

19 вересня росіяни почали виводити свої військові кораблі з Севастопольської бухти в тимчасово окупованому Криму.

Частину суден вже відвели від бухти, а іншу частину – готують до передислокації. Крім того, туди також не пускають цивільних, повідомляють партизани з руху "Атеш".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни мають критичні втрати в Чорноморському флоті

Їхній агент провів розвідку однієї зі стоянок військових кораблів, що розташована між малими бухтами "Докова" та "Голландія". Там вони помітили підготовку до відведення кораблів російського флоту.

"Російські військові кораблі ухвалили єдине правильне рішення – піти з Севастополя. Бажаємо всім військам прийняти таке саме рішення. Інакше їм не врятуватися", – зазначили партизани.

Останнім часом кількість атак на флот росіян значно побільшала.

Зокрема, 14 вересня Збройні сили України атакували надводними дронами російські кораблі в акваторії Чорного моря. Йдеться про судна окупантів проєту 22160 "Василь Биков", повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Водночас бійці Сил спецоперацій ЗСУ допомогли здійснити атаку на окупований Севастополь. Захисники розкрили подробиці ураження російського підводного човна "Ростов-на-Дону" та десантного корабля "Мінськ" у ніч проти 13 вересня.

Також наші військові підбили російський ракетний корабель "Самум". По ньому запустили морський дрон СБУ "Морський малюк".

Після атак на російські військові кораблі у тимчасово окупованому Криму, війська РФ почали розосереджувати та ховати свої неушкоджені судна якомога далі від півострова.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти виводять кораблі з Севастопольської бухти – партизани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі