субота, 16 вересня 2023 09:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Спецпризначенці розповіли, як навели ракети на російську базу в Криму

Спецпризначенці розповіли, як навели ракети на російську базу в Криму
Сили спецоперацій розкрили деталі атаки на Севастополь та кораблі РФ. Фото: росЗМІ

Бійці Сил спецоперацій ЗСУ допомогли здійснити атаку на окупований Севастополь. Захисники розкрили нові подробиці ураження російського підводного човна "Ростов-на-Дону" та десантного корабля "Мінськ" у ніч проти 13 вересня.

16 вересня в пресслужбі ССО зазначили, що отримали інформацію із декількох джерел про ймовірне розташування великого десантного корабля "Мінськ" і дизель-електричного підводного човна "Ростов-на-Дону". Вони базувалися на судноремонтному заводі у Севастополі.

"Для ідентифікації цілей, наведення та коригування вогню залучили операторів ССО. На човнах група підійшла до безпечного місця і завдяки підводним засобам дісталася до берега. Зазначений матеріал публікується через певний час, враховуючи операційну безпеку і змушуючи ворога зрозуміти, що вже немає ніде безпечного місця для них", ‒ сказано у повідомленні.

Просунувшись до зазначеного місця, воїни за допомогою засобів розвідки ідентифікували ціль та навели вогонь, а пізніше скоригували його і підтвердили знищення цілей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У росіян в окупованому Криму виникли проблеми з ППО

"Провівши успішну інфільтрацію (проникнення на визначені позиції), воїни приступили до виконання основної частини операції. За допомогою спеціальних технічних засобів розвідки було виконано ідентифікацію та наведення на ціль. Під час безпосереднього ураження група здійснювала коригування вогню і підтвердження знищення цілей. Все це стало можливим завдяки професіоналізму та зухвалості наших воїнів", ‒ додали спецпризначенці.

Повітряні сили ЗСУ задіяли крилаті авіаційні ракети Storm Shadow.

Після цього бійці ССО провели успішну ексфільтрацію, тобто виведення бійців з місця бойових дій.

На відео показана фіксація наслідків ураження:

Вночі 13 вересня був приліт на Севастопольський морський завод імені Орджонікідзе у Корабельній бухті (судноремонтний завод). Підприємство загорілося.

Ушкодження отримали два кораблі. Російський військовий корабель "Мінськ" і підводний човен "Ростов-на Дону" в окупованому Севастополі атакували британськими ракетами Storm Shadow та французькими Scalp.

Зараз ви читаєте новину «Спецпризначенці розповіли, як навели ракети на російську базу в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі