понеділок, 04 березня 2019 13:50

НАТО розпочало навчання в 300 км від окупованого Криму

НАТО розпочало навчання в 300 км від окупованого Криму
Провідну роль у військових навчаннях беруть кораблі НАТО з 2-ї постійної протимінної групи НАТО – SNMCMG2, що увійшли до Чорного моря напередодні / фото: ВМС Румунії

У Чорному морі поблизу Румунії стартували військово-морські навчання НАТО "Poseidon 19".

У маневрах бере участь більше тисячі військовослужбовців країн-членів НАТО, повідомляє прес-служба ВМС Румунії.

Окрім морської компоненти вона також включає залучення військово-повітряних сил Румунії

"У навчаннях беруть участь 10 військових кораблів Румунії, а також чотири кораблі з Болгарії, Німеччини, Іспанії та Туреччини. Підтримка навчань з повітря буде забезпечена гелікоптери Puma Naval, винищувачами МіГ 21 LanceR та F-16 ВПС Румунії", – йдеться в повідомленні.

Провідну роль у військових навчаннях беруть кораблі НАТО з 2-ї постійної протимінної групи НАТО – SNMCMG2, що увійшли до Чорного моря напередодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це сигнал Кремлю: американський ракетний есмінець зайшов в Одесу

В складі SNMCMG2 зараз перебувають – корабель комплексного забезпечення Військово-морських сил Німеччини FGS Werra(A514), мінний тральщик Військово-морських сил Туреччини TCG Akçakoca (M268), мінний тральщик ВМС Болгарії BGS Tsibar (32) та мінний тральщик ВМС Румунії ROS Lt Lupu Dinescu (F-25).

Президент Росії Володимир Путін привітав особовий склад Сил спеціальних операцій (ССО) РФ з їх десятиліттям, подякувавши за сприяння в незаконній анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «НАТО розпочало навчання в 300 км від окупованого Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі