четвер, 18 серпня 2022 11:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Аксьонов перекрив Кримський міст і вивіз сім'ю – Жданов

Аксьонов перекрив Кримський міст і вивіз сім'ю – Жданов
Сергій Аксьонов міг перекрити Кримський міс, щоб вивезти з Криму свою сім'ю та сім'ї інших окупантів. Фото: facebook.com/aksenov.rk

Проросійський "голова" окупованого Росією Криму Сергій Аксьонов міг виїхати з півострова для того, щоб вивезти сім'ю.

Інформація про те, що його могли викликати до Кремля, є сумнівною. Аксьонов не бере участь у так званих воєнних операціях Росії. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в телеефірі "FreeДом".

"Річ у тім, що ці маріонетки, які обіймають адміністративні посади в місцевих органах влади, не беруть участі у воєнних операціях і не впливають на перебіг цих воєнних дій. Тому навряд чи їх хтось кудись викликав. Якщо там і вживають певних заходів, то Аксьонов про це не знає", – зазначив Жданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За вибухом на військовому складі в Криму стоїть елітний український підрозділ – NYT

Окрім Аксьонова, інші представники окупаційної "влади" в Криму також могли використати Керченський міст для вивезення своїх сімей, додав експерт.

"Слід звернути увагу, що вчора (17 серпня. – Gazeta.ua) до 6:00 міст перекрили. Є інформація, що Аксьонов, його оточення та інші чиновники робили "зелений коридор" зустрічною смугою мосту для того, щоб вивезти родини", – сказав Жданов.

Уранці 16 серпня прогриміли вибухи біля Джанкоя. У мережі поширили фото й відео, на яких видно чорний стовп диму над Азовським. Попередньо, горить склад з боєприпасами, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. До окупованого Азовського відстань від лінії фронту 200-250 км.

Згодом Гончаренко й радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомили, що Сергій Аксьонов терміново виїхав до місця вибуху в Джанкої. Пропагандисти з Криму пишуть, вибух стався в районі села Майське поблизу Джанкоя.

З Джанкойського району в Криму евакуювали приблизно 2 тис. людей, повідомив Аксьонов. Зазначив, що детонація сталася внаслідок загорання, причини якого називати не став.

9 серпня в районі Новофедорівки в окупованому Криму пролунало кілька потужних вибухів. Вони сталися на військовому аеродромі, звідки зазвичай злітають російські літаки, що атакують ракетами південь України.

У Збройних силах України підтвердили знищення дев'яти ворожих літаків. Росія втратила від $55 млн до $450 млн. І це тільки на знищених літаках, зважаючи на те, якого типу вони були, підрахували аналітики Forbes.

Зараз ви читаєте новину «Аксьонов перекрив Кримський міст і вивіз сім'ю – Жданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі